معتاد مدام راهی برای مصرف مواد پیدا میکند
فاضل الیاسی، جامعهشناس و استاد دانشگاه درخصوص وضعیت گرانی موادمخدر سنتی میگوید: «براساس آمارها در پنج سال گذشته بیش از ٦٥درصد مصرفکنندگان موادمخدر تریاک مصرف میکردند، حالا با گرانشدن این مواد این افراد که بدون مواد نمیمانند و در این میان مافیای موادمخدر صنعتی که بسیار قدرتمند هم هست، وارد میدان میشود.»
او به این نکته اشاره میکند که فرد معتاد تلاش میکند به هر موادی که نئشهآور است چنگ بزند تا خماریاش برطرف شود. در یکی از زندانها بعضی از معتادها موکتهای کف زندان را آتش میزدند تا با چسب این موکتها نئشه کنند. اینها نشان میدهد که مافیای موادمخدر بهراحتی میتواند موادمخدر صنعتی را جایگزین موادمخدر سنتی کند. به اعتقاد این جامعهشناس اگر جایگزینهای مناسبی برای تقاضا نداشته باشیم، عملا مبارزه ما منجر به کمبود مواد خواهد شد که در این حالت قیمت مواد حداقلی بسیار افزایش یافته و به تبع آن قیمت برای مصرفکننده افزایش خواهد داشت، بهدنبال آن نیز سرقتها و انواع جرایم افزایش خواهد یافت و عملا بهصورت مسلسلوار و تصاعدی آسیبها برای ما بیشتر خواهد شد.
امنیت خانوادهها با این مواد به خطر میافتد
این جامعهشناس به این موضوع اشاره میکند که اصولا معتادی که نمیتواند هزینههای مصرف موادش را تامین کند، تلاشمیکند از هر راهی مواد مورد نیازش را تامین کند. در اولین قدم وسایل خانه به فروش میرود و به این طریق امنیت خانواده به خطر میافتد. این تنها تبعات این ماجرا نیست، در این فرآیند امنیت اجتماعی نیز تعدیل میشود، زیرا آمار سرقتهای خرد هم بالا میرود و گاهی در یک کلانتری میبینید که فردی ١٥٠ سرقت را در کارنامه خود دارد و وقتی علت آن را جویا شوید، متوجه میشوید که اعتیاد بهصورت تسلسلوار این سرقتها را سبب شده است. او معتقد است موادمخدر صنعتی خشونت را نیز در افراد افزایش میدهد و شغلهایی مانند جمعآوری ضایعات و گدایی را بین معتادان رواج میدهد، به همین دلیل پیش از اینکه این ماجرا به موضوعی لاینحل تبدیل شود، باید راهی برای مواد جایگزین و درمانی برای این بیماران پیدا کرد تا مافیای موادمخدر صنعتی اجازه جولان پیدا نکند.
منبع: روزنامه شهروند